Az OMÉK-en jártunk!

Múlt szombaton a munkavállalói klub „törzsgárdájával” meglátogattuk a HUNGEXPO  területén az Országos Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Kiállítást, röviden OMÉK-et.

Ezúton is hálásan köszönjük a szervezők szívességét, amelynek révén ingyen tekinthettük meg a kiállítást!

Belépés után csoportokra oszoltunk, majd belevetettük magunkat a vásári forgatagba. Volt mit nézni!:) Különleges növények, mindenféle háziállat, magyar kutyafajták, mindenféle mezőgazdasági gép és traktor, valamint sok-sok kóstolnivaló… Ez utóbbiak között volt ingyenesen kóstolható finomság, többnyire azonban borsos áron kínált ételeket láthattunk, így az illatokkal és a mgunkkal vitt szendvicsekkel vígasztalódtunk.

Nyitás után kevéssel kezdtük felfedező túránkat, amikor még nem volt annyi látogató, így viszonylag kényelmesen megnézhettük a különböző standokat, bemutatókat.

A hatalmas pavilonokat különböző látnivalókkal rendezték be. Külön pavilonja volt az élő állatoknak, ahol a kiscsibéktől a szarvasmarhákig és lovakig minden hazánkban elterjedt háziállat megtekinthető volt. A kiállítók a szelídebb jószágaikat hozták el, így sokakat meg is lehetett simogatni! Aki nem félt tőlük, életre szóló emléket kaphatott egy kiadós „kecske-vakarással”J

Különleges látvány fogadott minket a méhészeti bemutatón, ahol egy kaptárba tekinthettünk be úgy, ahogy egyébként nem, hiszen a méhek zárt kaptárakban élnek, míg itt üvegfalon át figyelhettük a kis mézgyűjtők tevékenységét.

Minden kiállítónál azt tapasztaltuk, hogy az asztalok/kerítések/karámok túloldalán csak olyan személy van, aki szereti és érti mindazt, ami a szakmájához kell.

Dél körül közös „ebédünket”, a maradék szendvicseket költöttük el, majd egy kis traktornéző kitérő  után fáradtan, de kellemes emlékekkel feltöltekezve távoztunk.