Szolgáltatásaink

Kedves leendő munkavállaló!

Munkát keres?

Szeretne egy jó csapatban, tapasztalt szakemberekkel közösen tenni a céljaiért?  

Alapítványunk komplex szolgáltatási csomagot dolgozott ki, melyben a jelentkező egyéni igényeit és a jelenlegi munkavállalási lehetőségeket hangoljuk össze.

 

Hisszük, hogy a megváltozott munkaképességű emberek is boldog, teljes életet élhetnek. Ennek része a tartalmas, értékteremtő munkavégzés. Közvetlen célunk, hogy a programban résztvevők szolgáltatásaink által megerősödve, tartósan és sikeresen el tudjanak helyezkedni a nyílt munkaerő-piacon.

 

Programunkba olyanok jelentkezését várjuk, aki

- 18 évnél idősebb, fogyatékossággal élő vagy megváltozott munkaképességű személy

- regisztrált álláskereső vagy inaktív (kereső tevékenységet nem folytat)*

 

Szolgáltatásaink:

 

  • Jelentkezők felmérése (Diagnóziskészítés)

Felmérjük a jelentkezők állapotát, képességeit, illetve érdeklődését és jövőbeli elképzeléseit.

  • Döntés a programban való részvételről

A felmérések alapján születik meg a döntés, hogy a jelentkező részt tud-e venni programunkban. Az együttműködési megállapodást ennek alapján köthetjük meg. Ekkor kerül kijelölésre az egyéni esetkezelő, aki a részvevőt végigkíséri a program megvalósítása során.

  • Célok meghatározása (Egyéni fejlesztési terv)

Szakembereink a résztvevővel közösen határozzák meg az elérendő célokat. A fejlesztési terv tartalmazza azokat a konkrét feladatokat, amelyek segítségével ügyfeleink egy lépéssel közelebb kerülnek a munkavállaláshoz.

  • Személyes, rendszeres találkozó szakembereinkkel (Egyéni esetkezelés)

A résztvevők szakembereink segítségével legalább havonkénti személyes találkozó során értékelik a megtett lépéseket, megbeszélik a felmerülő kérdéseket, problémákat.

A résztvevők kiscsoportban, 3 különböző munkahelyen próbálják ki magukat, szakember állandó jelenlétében. Elsajátítják a munkavégzéshez szükséges alapvető ismereteket, mint pl. munkavállalói jogok és kötelességek, megjelenés a munkahelyen; munkahelyi kapcsolatok, figyelmes, pontos és kitartó munkavégzés, önállóság.

  • Munkapróba jellegű foglalkoztatás

A 6 hónapos foglalkoztatás a részt vevő munkavállalókat felkészíti a nyílt munkaerő-piaci munkavállalásra. A kihelyezést mentor kíséri, akinek a feladata a kísérés, betanítás, beilleszkedés segítése, folyamatos kapcsolattartás a munkaadóval, a felmerülő konfliktusok kezelése.

  • Munkavállalás

Szakembereink megkeresik a résztvevő számára legmegfelelőbb munkahelyet. A kísérő szakember a résztvevőt segíti a munkahelyre való beilleszkedésben és a munkafolyamat elsajátításában, megalapozva a munkáltató és a munkavállaló hosszú távú kapcsolatát..

  • Tanácsadás

A program során folyamatos jogi és szakmai tanácsadást biztosítunk.

 

A fogyatékos személyek munkaerő közvetítése folyamatosan zajlik a fentiektől függetlenül is.

A munkaerő közvetítést a projekt ideje alatt két munkaerőpiaci tanácsadó végzi. A munkaerőpiaci tanácsadók kiképzett Lantegi szakértők, így képesen a fogyatékos személyek munkaképességének felmérésére, és javaslatot tenni a megfelelő munkakör kiválasztására.

A munka- és munkaerő közvetítést segíti elő az a komplex adatbázis, amelybe rögzíthető a fogyatékos munkavállalók és munkáltatók adati, könnyen lehet adatokat visszakeresni, és egyértelműen megtalálhatók a szabad pozíciók.

A munkaerő közvetítést mentorok is segítik. A mentorok feladata a betanítás, kísérés, felügyelt, egyéni esetkezelés is.

 

 


* Nem lehet a program résztvevője:

- aki rokkantsági nyugdíjban, baleseti rokkantsági nyugdíjban részesül

- aki 2008. január 1-ét követően a rokkantsági nyugdíj megállapítására vonatkozó kérelmét az illetékes Nyugdíjbiztosítási Igazgatóságon benyújtotta;

- aki a rá irányadó öregségi nyugdíjkorhatárt 5 éven belül eléri