Aktív Műhely a hátrányos helyzetű régiókban

Projektfigyelés
 
A projekt keretén belül az Aktív Műhely Foglalkoztatást Fejlesztő Eszközrendszert segítségével fejlesztjük a leghátrányosabb kistérségekben működő "Jót s Jól" Egyesületet és Búzavirág Alapítványt. A projekt célcsoportja fogyatékossággal élő személyek, akiket munkaképesség felmérés és munkavállalásra felkészítő képzések segítségével munkába állítunk. A szervezeteknél folyó foglalkoztatás üzleti szemléletű fejlesztése mellett új munkalehetőségeket alakítunk ki és tárunk fel a hosszú távú foglalkoztathatóság érdekében. 

Búzavirág Alapítvány Vámosújfalu

Célunk, hogy a teljes élet lehetőségét nyújtsuk állami gondozásban felnőtt vak fiataloknak. Az önálló életre felkészítő lakóotthon mellett munkalehetőséget is biztosítunk.
Kézműves műhelyeinkben népművészeti értékű termékeket készítünk, hagyományos technológiával a fazekasság, szövés és kosárfonás területén. A projekt keretén belül Ifjúsági szállás kialakítása kézműves foglalkozások tartásával szeretnénk javítani a fogyatékos emberek foglalkoztatási helyzetén.

"Jót s Jól" Egyesület Géberjén

Egyesületünk egy olyan lokalitásra alapozott jóléti rendszer megvalósítására törekszik szociális szolgáltatások szervezésével, mely elősegíti és ösztönzi az emberi képességek kibontakozását, az esélyegyenlőség megvalósulását és az életminőség javulását, egy biztonságot nyújtó szociális és természeti környezet védelmében. A projekt keretén belül Étkezési és masszázs olajok előállítása és alapanyagainak termesztésével kívánjuk növelni a fogyatékos emberek foglalkoztatását.

Önkénteseket vontunk be a Ránk számíthatsz kampányba

2012.07.10.

A Ránk számíthatsz kampányon belül megvalósult plakát- kampányba 31 fő önkéntes sikerült bevonnunk. Az önkéntesek toborzásakor Miskolcon a Szikra Alapítvánnyal, míg Nyíregyházán a Szocio East Egyesülettel működtünk együtt. Az önkéntesek Miskolcon és Nyíregyházán különböző boltokba, üzletekbe helyezték el a plakátjainkat. A legtöbb plakátot kihelyező 3 önkéntes értékes belépőket nyert a Zempléni kalandparkba.

Elkezdődött a célcsoport foglalkoztatása

2012.07.03.

A célcsoport képzéseinek befejezését követően kezdetét vette a foglalkoztatás időszaka. Géberjénben a Jót s Jól Egyesületnél 25 főt, míg Vámos- újfaluban a Búzavirág Alapítványnál 5 főt foglalkoztatunk 6 hónapon keresztül az Aktív Műhely a hátrányos helyzetű régiókban című projekt keretében.

Befejeződött a célcsoport képzése

2012.07.02.

2012 júliusában mind Vámosújfaluban, mind Géberjénben befejeződtek a célcsoport képzései. A fogyatékos személyek részt vettek általános munkára felkészítő képzésekben, szakmaválasztó képzésekben és különböző szakképzésekben. Minden egyes résztvevő előrelépett, a foglalkoztatásba bevonandó személyek pedig még különböző munkafolyamatokat is megtanultak, így készülvén a mindennapi tevékenységekre.

Befejeződött a munkahely- feltáró szakember képzés

2012.06.14.

A 2012. április 17-én a Tempus Közalapítvány Athén termében indított Munkahely- feltáró szakember képzés 2012. június 13-án fejeződött be. A képzést 23 fő végezte el sikeresen, akik 10 alkalommal, 60 óra keretében megismerkedtek a jogi információ-gyűjtési és kezelési technikák alapjaival, felhasználásával és alkalmazásával, valamint az értékesítés alapvető ismereteivel. A résztvevők elmondása alapján a képzés nagyon hasznos volt a számukra, későbbi munkájuk során kamatoztatni tudják az itt megszerzett tapasztalataikat és remélhetőleg hatékonyan fognak tudni fogyatékos embereket kiközvetíteni a nyílt munkaerőpiacra.

Véget ért az értékesítési tréningünk

2012.06.01.

2012 májusában értékesítési tréninget tartottunk a Búzavirág Alapítvány és a Jót s Jól Egyesület munkatársai számára. A tréninget arra építettük fel, hogy a szervezetek megismerkedjenek az értékesítés alapjaival, megtanulják a különböző technikákat, azért, hogy az általuk gyártott termékeket, szolgáltatásokat könnyebben a piacra tudják vinni. Az alapvető elméleti témák mellett a gyakorlatorientált feladatok voltak jellemzőek, amikor is a Búzavirág Alapítvány dolgozói az Ifjúsági tábort értékesítették, a Jót s Jól Egyesület munkatársai pedig a Szatmár Nektárja elnevezésű tökmagolajat. Remélhetőleg a tréningen megtanultaknak köszönhetően zökkenőmentesen fognak zajlani a piaci tevékenységek a két szervezet életében.